Innan du ansöker om båtregistrering!

Observera att din ansökan, förutom alla viktiga basfakta, måste vara komplett innan vi tar ställning till den. Notera att uppgifter om båtens ursprung och proveniens är en mycket viktig del av din ansökan.

 

Saknar du historik om båten måste du själv söka och samla in den. Ett tips kan vara att prata med den du köpt båten av, kontakta tidigare ägare, kanske båtklubbar där den legat, osv. Sök fakta genom att lägga ut en bildfråga på Facebook-gruppen ”Vi som älskar träbåtar”. Leta också fakta och ledtrådar på Sjöhistoriska Museets bibliotek, i gamla KMK eller KSSS matriklar, DigitaltMuseum, mm.

 

Texten om båtens historik bör vara minst 700 – men maximalt 1.300 nedslag för att rymmas i Årsboken – det är du själv som redigerar texten till rätt längd.

En annan viktig del av ansökan är bilden. Ansökan ska kompletteras genom att du skickar en bra liggande helbild på båten (söker du med en färdigrenoverad båt är kravet en bra helbild i sjön). Bilderna måste vara direkt från kameran, mobilkamera duger fint, och i full upplösning för att kunna tryckas. E-posta bilderna separat till info@mys.nu, märk bilderna med båtnamn.